Auto

Je rijbewijs halen bij Rijschool Rimmert !

 

Wij bewijzen dat het ook plezierig kan!

Afspraken maken
Rijlessen kun je zelf inplannen. Of je nu snel wilt of in een rustig tempo, alles is mogelijk. Wij maken gebruik van een internet-agenda waardoor je zelf je planning kunt maken. Uiteraard kunnen wij dat ook voor jou doen.

De auto ( schakel of automaat )
Rijschool Rimmert rijdt in een unieke schakelauto, deze is voorzien van alle gemakken en de laatste technische snufjes. Op en top comfort dus. De automaat is een fijne, compacte auto. Ideaal voor mensen die meer tijd kunnen gebruiken voor het anticiperen op de weg. In de a
uto's wordt niet gerookt.

De lesinhoud
Je kunt kiezen voor de traditionele rijopleiding, maar ook voor de moderne RIS-opleiding. De RIS-opleiding biedt je structuur, waardoor je sneller door de stof gaat en handelingen vlotter automatiseert.

De opleiding is altijd systematisch opgebouwd en zit overzichtelijk in elkaar. Elke les zal de instructeur jou laten zien hoe ver je bent met je opleiding en houdt hij dit bij op een leskaart.

Proefles
De proefles is een belangrijke les. Tijdens deze les kun je er achter komen of het klikt tussen jou en de instructeur. Wij gaan er van uit dat je het leuk zult vinden bij onze rijschool, maar mocht dit onverhoopt toch niet het geval zijn, dan ben je vrij om het bij deze proefles te laten. 

Eilanden
Kom je van Vlieland of Terschelling? Dan is het begrijpelijk dat je in Harlingen vanaf de boot wilt beginnen met de rijles. Dat is natuurlijk geen enkel probleem.

 

Begeleid rijden

Rijles vanaf 16,5 jaar en je rijbewijs op je 17e, het kan!

 

Rijopleiding vanaf 16,5 jaar

Iedereen die 16 jaar is kan het theorie-examen afleggen en zodra je 16,5 jaar bent mag je beginnen met rijles. Je mag afrijden voor je B-rijbewijs vanaf je 17e, zo simpel is het. 

Zie voor meer info www.2todrive.nl.

Onder begeleiding autorijden

Als je er voor kiest om op je 17e je rijbewijs te halen, moet je tot je 18e jaar extra ervaring op doen. Dit doe je dan onder begeleiding van een ervaren bestuurder van minimaal 27 jaar oud, die minimaal 5 jaar in het bezit is van een rijbewijs.
De begeleider hoeft geen professionele rij-instructeur te zijn. Het is verstandig om enkele weken vóór je examen al aan te geven welke personen op gaan treden als begeleider (max. 5).
Uiteraard zijn er nog wel eisen verbonden aan de begeleider, zie voor meer info www.2todrive.nl.

Niet wachten?

Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. 
Word jij binnenkort 16,5 jaar en wil je z.s.m. beginnen, schrijf je dan nu in!