Auto

Haal je rijbewijs bij Rijschool Rimmert! 

Afspraken maken
Rijlessen kun je zelf inplannen. Of je nu snel wilt of in een rustig tempo, alles is mogelijk. Wij maken gebruik van een internet-agenda waardoor je zelf je planning kunt maken. Uiteraard kunnen wij dat ook voor jou doen.

De auto ( schakel of automaat )
Rijschool Rimmert rijdt in een unieke, stoere SsangYong Tivoli schakel. 
De automaat is een fijne, compacte Peugeot 207. Ideaal voor mensen die moeite hebben met schakelen en anticiperen op de weg. In de auto's wordt niet gerookt.

De lesinhoud
Je kunt kiezen voor de traditionele rijopleiding, maar ook voor de RIS-opleiding. ( rijopleiding in stappen ) De RIS biedt meer structuur voor wie dat nodig heeft, waarbij je werkt met behulp van een RIS-boek. De kosten hiervoor zijn 17 euro 50.

De opleiding is altijd systematisch opgebouwd en zit overzichtelijk in elkaar. Elke les zal de instructeur jou laten zien hoe ver je bent met je opleiding en houdt hij dit bij op een leskaart.

Proefles
De proefles is een belangrijke les. Tijdens deze les kun je er achter komen of het klikt tussen jou en de instructeur. Wij gaan er van uit dat je het leuk zult vinden bij onze rijschool, maar mocht dit onverhoopt toch niet het geval zijn, dan ben je vrij om het bij deze proefles te laten. 

Eilanden
Kom je van Vlieland of Terschelling? Dan is het begrijpelijk dat je in Harlingen vanaf de boot wilt beginnen met de rijles. Dat is natuurlijk geen enkel probleem.

Rijopleiding vanaf 16,5 jaar Iedereen die 16 jaar is kan het theorie-examen afleggen en zodra je 16,5 jaar bent mag je beginnen met rijles. Je mag afrijden voor je B-rijbewijs vanaf je 17e.

Begeleid rijden vanaf 17 jaar Geslaagd en dan?Onder begeleiding doe je tot je 18e jaar extra ervaring op met een ervaren bestuurder vanaf 27 jaar, die minimaal 5 jaar in het bezit is van een rijbewijs. Zie www.2todrive.nl voor meer info.